Ontwerpers van het Emirates Team New Zealand werken momenteel aan een prototype van een waterstof aangedreven foiling chase boat. Deze volgboot zal volgend jaar in de 37ste editie van de oudste zeilrace ter wereld ingezet worden.

Emirates Team New Zealand wil waterstofinnovatie in de maritieme industrie stimuleren door een waterstof aangedreven achtervolgingsboot te ontwikkelen voor de 37e America’s Cup. Ze ontwikkelen een catamaran met drie foils onder de boot. Deze hebben alle drie een eigen elektromotor. Achterin de catamaran worden de brandstofcellen geplaatst en aan de voorkant de cilinders met waterstofgas. Verdere technische details zijn niet vrijgegeven.

Als het prototype een succes wordt, wil Team New Zealand voorstellen om alle ondersteuningsboten op waterstof te laten aandrijven. Hiervoor zou de organisatie de protocollen moeten aanpassen. Tijdens het evenement doen meer dan 20 volgboten mee. Deze hebben nu een aanzienlijke CO2-uitstoot door het gebruik van fossiele brandstoffen tijdens het evenement.

“Emirates Team New Zealand blijft voorop lopen op het gebied van innovatie en we zijn van plan om de ontwikkelingscurve van nieuwe en schone technologie in de maritieme industrie echt te stimuleren. Het is onze hoop dat we een aardverschuiving naar waterstof kunnen maken en een emissievrij statement voor de industrie kunnen maken.

Emirates Team New Zealand CEO Grant Dalton

Bron: Emirates Team New Zealand

Categorieën: Scheepvaart

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: