In Stad aan het Haringvliet wordt na de zomer het Innovathuis geopend. In deze eengezinswoning wordt door Hylife Innovations een toepassing gerealiseerd waarmee zonne-energie wordt omgezet in groene waterstof voor seizoensoverbrugging.

Het Innovathuis is een all-electric eengezinswoning. Hylife Innovations heeft een installatie gerealiseerd waarmee zonne-energie wordt opgeslagen in groene waterstof. Hiermee wordt de complete keten van duurzame en hernieuwbare energieproductie, -opslag en -gebruik in de leefomgeving gecreëerd. De zonne-energie van de zomerperiode wordt opgeslagen om in de wintermaanden te gebruiken (seizoensopslag).

Deze woning in Zuid-Holland is de eerste in de Benelux die gaat functioneren met een dergelijke toepassing. Hiermee is deze nieuwbouw eengezinswoning volledig zelfvoorzienend in de energiebehoefte. Uniek, en wat projectontwikkelaar Wonen op Flakkee betreft de toekomst voor de nieuwbouw. De woning is een samenwerking tussen Hylife Innovations, projectontwikkelaar Wonen op Flakkee, Bouwonderneming Stout en diverse andere ondernemingen uit de bouwsector.

In september wordt de woning officieel geopend. Wij zullen jullie hiervan verslag doen.

Bron: Wonen op Flakkee


2 reacties

Casseres · 22 augustus 2019 op 19:08

Ik vind het fantastisch
Woon zelf op curacao zou gaarne meer detail informatie willen hebben

Frank Zoon · 22 augustus 2019 op 21:44

Goed bezig! Ik ben ook van mening dat de toepassing van lokaal produceren van groene waterstof de toekomst heeft. Ik ken de technische toepassing (zonne-energie naar waterstof niet) want in Oud-Heverlee (België) worden ‘waterstofpanelen’, ontwikkeld door de KU Leuven, ook als aanvulling op een woning gezet waarin verschillende duurzame toepassingen reeds zijn gerealiseerd. Aangezien wij de plannen hebben over een aantal jaren nieuw te bouwen volg ik met veel interesse deze ontwikkelingen. Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: