OrangeGas heeft vorige week definitief een DKTI subsidie toegekend gekregen ter waarde van 2 miljoen euro voor het realiseren van waterstoftankstations in Amsterdam en Utrecht. Zij hebben de ambitie om de komende 5 jaar nog 5 tot 10 waterstoftankstations te realiseren.

De waterstofstations staan gepland op de bestaande OrangeGas locaties waar momenteel al andere schone brandstoffen beschikbaar zijn. Voor Amsterdam liggen de plannen in het westelijk havengebied en voor Utrecht op bedrijventerrein Lage Weide. Beide locaties worden geschikt gemaakt voor grote voertuigen (350 bar) en personenvoertuigen (700 bar). Op de locaties worden nu al schone brandstoffen aangeboden als Groengas, elektriciteit en HVO100.

OrangeGas heeft grote ambities in het verder ontwikkelen van duurzame brandstoffen. “Wij willen de komende 5 jaar nog 5 tot 10 waterstoftankstations realiseren o.a. in Leeuwarden, Zwolle en een tweede locatie in Amsterdam. In samenwerking met AC Adviseurs hebben wij de subsidies toegekend gekregen en kunnen wij de eerste stappen zetten.” Aldus Marcel Borger, directeur en oprichter OrangeGas.

Naast de DKTI subsidie van 2 miljoen euro had OrangeGas al een eerder toegekende Benefic subsidie ontvangen voor het project. Het totaal toegekende bedrag komt uit op 2,6 miljoen euro.


Bron: OrangeGas

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: