Aandeelhouders HyGear tekenden overeenkomst voor overname door toonaangevend clean energy bedrijf Xebec uit Canada. De combinatie van beide bedrijven betekent zowel de start van de waterstofstrategie voor Xebec alsook de volgende stap in de groeiplannen van HyGear.

Nieuwe aandelen

Het Canadese concern Xebec Adsorption Inc. koopt het Arnhemse HyGear voor 82 miljoen euro, waarvan 42 miljoen in cash en de rest in aandelen van Xebec. HyGear zal integraal onderdeel worden van Xebec Europe en het hoofdkantoor zal gevestigd blijven in Arnhem

Waterstofbelofte van Arnhem

HyGear is in 2002 opgericht door een paar ingenieurs en sindsdien gevestigd op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Het bedrijf heeft unieke technologieën ontwikkeld voor het op locatie produceren en recyclen van industriële gassen. Door het combineren van deze technologieën met traditionele leveringswijze, garandeert HyGear de meest optimale waterstoflevering op het gebied van kosten, leveringszekerheid en milieu-impact. Deze service biedt HyGear aan klanten in de industriële gasmarkt maar ook in de groeiende waterstof economie. Op dit moment heeft het bedrijf in 18 landen waterstofinstallaties staan waarvan de meeste in Europa.

“De activiteiten van beide bedrijven gaan goed samen, dit zorgt ervoor dat wij ons in een unieke strategische positie kunnen plaatsen voor de waterstof economie. Samen met Xebec kunnen wij onze groei nog verder versnellen en kansen creëren voor onze klanten, partners en personeel wereldwijd,” aldus Marinus van Driel, CEO van HyGear.


Bron: HyGear

Categorieën: Waterstof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *