Download dit bericht incl 23 high-res foto’s:

  Nederland Waterstofland, de film (43,5 MiB, 547 hits)

Nederland Waterstofland, de film

Op donderdag 17 november is de film ‘Nederland Waterstofland’ in Hilversum in première gegaan. In deze film wordt op een laagdrempelig en toegankelijke manier getoond hoe waterstof in Nederland wordt geproduceerd, getransporteerd en gebruikt. Hiervoor reist presentatrice Kelly ter Horst samen met Frank Mietes van ‘Alles over Waterstof’ met een waterstof auto door Nederland èn Vlaanderen langs een aantal prominente waterstof projecten.

In de energietransitie gaat waterstof een belangrijke rol spelen. Niet alleen in de industrie, maar zeker ook voor de opslag van energie en het verduurzamen van transport en gebouwde omgeving. Maar voor veel mensen is waterstof nog een abstract en onbekend iets. De film Nederland Waterstofland laat iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met waterstof.

Waterstof… wat is het eigenlijk? Hoe maak je het? Welke rol kan waterstof gaan spelen waterstof in de energietransitie thuis en op het werk. En vooral ook wat betekent waterstof voor de (internationale) mobiliteit en transportsector. In deze film komt het allemaal aan bod.

Roadtrip 

Met een waterstofauto maakt presentatrice Kelly ter Horst samen met waterstof expert Frank Mietes van ‘Alles over Waterstof’ een roadtrip door Nederland Waterstofland. In 25 minuten geeft de film een inkijkje bij bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de verdere uitrol van waterstof in Nederland en daarbuiten. Zo gaan ze op bezoek bij Gasunie en de gasopslag in Zuidwending, DAF Trucks, het KIWA waterstofhuis, CBM.tech, ABC motoren, het HAN waterstof lab en vele andere locaties. Daarnaast geeft de film een inkijkje in de internationale rol die Nederland wil gaan spelen op het gebied van grootschalige productie en distributie van waterstof.

Voor iedereen te zien

Om waterstof bredere bekendheid te geven, is ervoor gekozen om dat iedereen de film kan bekijken via internet op nederlandwaterstofland.info en het YouTube kanaal van Alles over Waterstof youtube.com/@allesoverwaterstof .

Zo kan de film ook op scholen getoond worden tijdens lessen over duurzaamheid in het algemeen of waterstof in het bijzonder. Vanuit de stichting ‘Waterstof in de Klas’ is ook extra lesmateriaal beschikbaar.

Première

Op donderdag 17 november is de première van de film in de filmzaal van Deadline Producties in Hilversum. Dan wordt de film getoond aan alle personen en bedrijven die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de film en andere genodigden uit de waterstofwereld. Daarnaast zal er ook landelijke pers aanwezig zijn.

Nederland Waterstofland is een productie van Deadline Producties uit Hilversum en geregisseerd door Hugo Fretz.

 


EINDE PERSBERICHT

Download dit bericht incl 13 high-res foto’s:

  Nederland Waterstofland, de film (43,5 MiB, 547 hits)


Over Alles over waterstof en de stichting ‘Waterstof in de Klas’

Met ruim 17.200 volgers op LinkedIn en 150.000 pageviews per maand is Alles over Waterstof een toonaangevend onafhankelijke Nederlandstalige online waterstofplatform.

Ons doel is om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met waterstof en om kleinschalige (demonstratie) projecten te realisteren. Kortom, wij laten je waterstof beleven!

Onze kennis en expertise zetten wij in bij het verzorgen van waterstofcursussen, workshops en de waterstof Experience voor bedrijven en overheid. Ook komen we regelmatig in de media om waterstof nieuws toe te lichten of te duiden.

Voor scholen hebben wij de stichting ‘Waterstof in de klas’ opgericht. Van hieruit geven we gastlessen over waterstof en werken we met diverse scholen aan waterstof projecten, zoals het bouwen van steps, drones, quads en zeepkisten op waterstof.

Over Deadline Producties

Wij produceren wereldwijd creatieve video content voor televisie, streamingdiensten en bedrijven. Als allround producent van videocontent denken wij graag met u mee in het gehele creatieve proces, van storyboard tot eindproduct. Wij creëren samen met u een commerciële videoboodschap, tv commercial, aftermovie, animatieserie, livestream sessie en nog veel meer…

Ons team bestaat uit (een groep) doorgewinterde professionals met daarnaast een groot netwerk aan freelancers die dagelijks allerhande projecten realiseren in binnen en buitenland. Elk teamlid doet dat enthousiast en vol overgave.

Contactgegevens

De bijgeleverde foto’s zijn met bronvermelding rechtenvrij voor uw gebruik.

Categorieën: Persbericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *