Persbericht Download (incl High Res Foto's) (93,4 MiB, 1.456 hits)Arnhem 4-2-2020 – Het Arnhemse bedrijf ‘Alles over waterstof’ heeft een wereldprimeur: de eerste waterstof step. Doel van het project is om aan te tonen dat alle elektrische voertuigen op batterijen, ook op waterstof zouden kunnen rijden. Met de step wil  ‘Alles over waterstof’ het publiek laten ervaren hoe een waterstof voertuig rijdt. En als bouwpakket kunnen studenten waterstof kennis opdoen.

Alles over waterstof heeft een primeur met de eerste elektrische step die aangedreven wordt met een waterstof brandstofcel. Minister Wiebes was onder de indruk van de techniek en dat waterstof zelfs op zo’n klein mobiel vervoermiddel toepasbaar is. Hiermee kan laagdrempelig door iedereen worden ervaren hoe een waterstof voertuig rijdt.

Samen met de HAN ontwikkeld

De waterstof step is samen met de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) ontwikkeld. Als basis is een bestaande elektrische step gebruikt. Op de step is een ‘waterstof Range Extender’ ontworpen zodat de step ook op waterstof kan rijden. Hiermee wordt niet alleen de actieradius vergroot. Het laat zien dat alle elektrische voertuigen op batterijen, ook op waterstof zouden kunnen rijden. Alle attributen zijn in het prototype nog aan de buitenkant zichtbaar, zodat de techniek goed te zien is.

De step heeft een waterstof tank en een waterstof-brandstofcel om vanuit waterstof elektriciteit te maken. Een eigen ontwikkelde controlemodule stuurt dit alles aan. Rond de waterstoftank zitten veiligheid sensoren om bij eventuele storingen het waterstofsysteem direct uit te schakelen.

Frank Mietes van ‘Alles over waterstof’ vertelt: ‘het is enorm mooi om samen met studenten van de HAN deze step samen te ontwikkelen. Wij kunnen niet wachten om het publiek met onze waterstof step kennis te laten maken, zodat iedereen kan ervaren hoe een waterstof voertuig rijdt’.

Minister Wiebes

Onlangs heeft minister Wiebes een bedrijfsbezoek gebracht en sprak zijn bewondering uit voor de waterstofstep. Hij onderschreef ook dat de samenwerking tussen bedrijfsleven en scholen belangrijk is om de kennis en ervaring rond waterstof verder te verbeteren.

Beschikbaar voor scholen en evenementen

In de toekomst zal de behoefte naar werknemers die verstand hebben van waterstof technologie alleen nog maar toenemen. Scholen zijn daarom nu al bezig hoe ze hun studenten en medewerkers op dit vlak praktisch kunnen opleiden. De waterstof step zal in de toekomst als bouwpakket beschikbaar worden gesteld voor hogescholen en ROC’s zodat hiermee waterstof kennis en kan worden opgedaan.

Ook zal de step bij diverse waterstof evenementen te zien zijn en kunnen bezoekers hun eerste waterstof rit maken.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Oost NL. Dit is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland.

In de toekomst zal de behoefte naar werknemers die opgeleid zijn in waterstof technologie alleen nog maar toenemen. Scholen zijn daarom nu al bezig hoe ze hun studenten en medewerkers op dit vlak praktisch kunnen opleiden. De waterstof step zal in de toekomst als bouwpakket beschikbaar worden gesteld voor hogescholen en ROC’s zodat hiermee waterstof kennis kan worden opgedaan.

Daarnaast zal de step bij diverse waterstof evenementen te zien zijn en kunnen bezoekers een rit op deze eerste waterstof step maken.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Oost NL. Dit is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland.


Alles Over waterstof

De Arnhemse onderneming is twee jaar geleden opgericht door Frank Mietes en Erwin Geurts. Zij geloven dat waterstof een sleutelrol gaat spelen in de energietransitie. Maar onbekend maakt onbemind.

Zij vergroten de sociale acceptatie van waterstof. Dit doen zij op de volgende drie manieren:

 • Waterstof Experience
  • Een praktische workshop voor bedrijven en overheid waarin we oa waterstof maken, een eitje bakken op ons waterstof-kookstel en onze waterstof step demonstreren;
  • Lespakketten voor scholen
 • Waterstof projecten begeleiden
  • De early adopters zoals gemeente, provincie en bedrijven te begeleiden bij de overstap naar waterstof.
 • Waterstofproducten maken
  • HyRange waterstof Range Extender (waterstof step)
  • HyFry (waterstof kooktoestel)
  • HyFly (waterstof drone)
  • HyGrill (waterstof BBQ)

Voor meer informatie:

https://allesoverwaterstof.nl/projecten
info@allesoverwaterstof.nl

Frank Mietes 06 – 16 16 63 64
Erwin Geurts 06 – 22 98 52 24
Download dit bericht incl high-res foto’s:

  Persbericht Download (incl High Res Foto's) (93,4 MiB, 1.456 hits)

Categorieën: Persbericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *