Loop Energy heeft aangekondigd dat het brandstofcelsystemen zal leveren voor gebruik in een waterstof-elektrische brandweerwagen op een Spaanse luchthaven. Om welk merk en type brandweerwagen het gaat, is nog niet bekend gemaakt.

De nieuwe waterstof-elektrische brandweerwagen zal worden uitgerust met twee van Loop Energy’s T505 brandstofcelsystemen. In de eerste fase zal het voertuig worden ingezet op een luchthaven in Spanje. Tijdens de proefperiode worden de kinderziektes uit het prototype gehaald. In de tweede fase wil de OEM de productie opschalen voor gebruik op andere locaties, waarbij de productie naar verwachting in Q4 van 2023 zal beginnen.

Met deze nieuwe samenwerking betreedt Loop Energy de markt voor voertuigen voor speciale doeleinden, wat een aanzienlijke kans biedt voor elektrificatie via waterstofbrandstofcellen vanwege hun unieke operationele vereisten, waaronder een lang operationeel gebruik en stroombehoeften.

“Speciale voertuigen zoals brandweerwagens hebben hun unieke uitdagingen als het gaat om elektrificatie. Brandstofefficiëntie en opslagcapaciteit spelen een cruciale rol bij het bepalen van het bereik van het voertuig en het vermogen om langer te werken zonder te hoeven tanken. Dat is van cruciaal belang, omdat deze voertuigen zijn ontworpen om ingezet te worden bij kritische situaties.”

Luigi Fusi, Vice President Sales and Business Development EMEAR van Loop Energy

Bron: Loop Energy

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *