Deze week heeft Total Eren bekend gemaakt onderzoek te gaan doen naar een 8 GW groene waterstof megaproject in Chili. Tevens hebben Masdar en ENGIE een strategische alliantie gesloten voor 2 GW waterstofinstallatie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Chili

Het Franse Total Eren kondigt de start aan van studies voor de ontwikkeling van een grootschalig groen waterstofproject genaamd “H2 Magallanes”. Het project omsluit een 10 GW aan windvermogen die geïnstalleerd wordt in de Chileense regio Magallanes in combinatie met een 8GW elektrolyse, een ontziltingsinstallatie, een ammoniakfabriek en havenfaciliteiten. Na de studies die nu gestart worden zal er in 2025 begonnen worden met de bouw. De verwachting is dat in 2027 de waterstofproductie op gang komt.

Chili wil een wereldwijde duurzame energie exporthub worden met een doelstelling van 25 GW in 2030. De groene waterstof en groene ammoniak kan getransporteerd worden over de gehele wereld. Dit jaar heeft de Port of Rotterdam een memorandum van overeenstemming met de Chileense overheid gesloten.

Verenigde Arabische Emiraten

ENGIE en Masdar hebben aangekondigd dat ze een strategische alliantieovereenkomst hebben ondertekend voor het verkennen van een groene waterstofhub in de VAE. Het doel van de twee bedrijven is om rond 2030 projecten te ontwikkelen met een capaciteit van ten minste 2 GW.

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met Masdar om een directe bijdrage te leveren aan het strategische initiatief Net Zero 2050 van de VAE. Deze strategische alliantie illustreert de ambitieuze doelstellingen van ENGIE voor de langetermijnontwikkeling van hernieuwbare waterstof, een essentieel instrument voor de energietransitie.”

Catherine MacGregor, CEO van ENGIE

Bron: Total Eren en Masdar

Categorieën: Energiecentrale

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: