Glomfjord Hydrogen en Air Liquide hebben een intentieverklaring getekend om een ​​volledige waardeketen op te zetten voor de productie en liquefactie van waterstof in Glomfjord Industrial Park.

Glomfjord Hydrogen gaat waterstofgas produceren middels elektrolyse van hernieuwbare energie. Het bedrijf heeft al ruim 40 jaar ervaring met de productie van waterstof met een waterelektrolyse-installatie (1949 – 1993). 

In het project gaat Air Liquide haar technologie en expertise inzetten voor het vloeibaar maken van waterstofgas. Vloeibare waterstof op basis van hernieuwbare energie kan een concurrerende emissievrije oplossing zijn voor de maritieme sector. Het doel is om de emissievrije brandstof te gaan gebruiken voor de nieuwe veerboten die in 2024 in de Vestfjorden verbinding in gebruik worden genomen.

De elektrolyser moet in 2023 operationeel zijn. In het begin zal de productie 1.000 kilo per dag zijn. Dit zal gelijkelijk verder opgeschaald worden tot 10.000 kilo per dag, zodat er voldoende vloeibare en gecomprimeerde waterstof aangeboden kan worden aan de maritieme- en transportsector en de industrie.


Bron: Glomfjord Hydrogen

Categorieën: Waterstofproductie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: