Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers heeft een leveringscontract getekend met Shell voor een elektrolyse-installatie van 200 MW. De installatie is voor het grootschalige waterstofproject ‘Hydrogen Holland I’ in de Rotterdamse haven.

In mei 2020 onthulde Shell het plan voor de bouw van een grote waterstoffabriek op de Tweede Maasvlakte. Het project kreeg de naam ‘Hydrogen Holland I’. Vorig jaar is door architect Kraaijvanger het officiële ontwerp van de 200 MW waterstoffabriek gemaakt. Vandaag is bekend gemaakt wie de elektrolyse-installatie zal engineeren en fabriceren. De keuze is gevallen op thyssenkrupp. Zij bouwen de 200 MW installatie op basis van hun grootschalige 20 MW alkalische waterelektrolysemodule.

In het voorjaar zal Shell de definitieve investeringsbeslissing voor het project nemen. Bij groen licht zal er in 2022 een begin gemaakt worden met de bouw van de elektrolyse-installatie. De beoogde start met de groene waterstofproductie wordt verwacht in 2024. De benodigde elektriciteit daarvoor is afkomstig van windpark Hollandse Kust (Noord). De waterstof zal vanuit de fabriek door een 40 km lange pijpleiding getransporteerd worden naar Shell’s Energy and Chemicals Park Rotterdam


Bron: Thyssenkrupp

Categorieën: Elektrolyse

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: