Plastic Omnium heeft opdracht gekregen voor het ontwikkelen en produceren van waterstoftanks voor VDL. Het waterstofopslagsysteem wordt in 2021 geleverd.

De Nederlandse vrachtwagenbouwer VDL maakt vier waterstof vrachtwagens als onderdeel van het Europese H2Haul-project. Het ontwikkelen en produceren van het waterstofopslagsysteem wordt uitgevoerd door Plastic Omnium. Zij maken een compleet systeem van zeven tanks met een waterstofopslag van 40 kg bij 350 bar.

Voor de bouw van de trucks wordt door VDL nauw samengewerkt met DAF. Vorige week maakte Ron Borsboom, directeur productontwikkeling bij Daf in dagblad Trouw bekend mogelijkheden te zien voor een verbrandingsmotor op waterstof.

H2Haul staat voor Hydrogen Fuel Cell Trucks for Heavy Duty Zero Emissions Logistics. Het doel van het project is het uitrollen van emissievrije waterstofmobiliteit in het wegvervoer. In totaal worden er 16 vrachtwagens ontwikkeld, waarvan VDL er vier voor haar rekening neemt. Daarnaast komen er 6 waterstof tankstations.


Bron: Plastic Omnium

Categorieën: Waterstof opslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: