Plug Power Inc. heeft haar grootste fabriek voor vloeibare groene waterstof op de Amerikaanse markt in gebruik genomen. De waterstof wordt gebruik op Walmart-, Amazon- en Home Depot-locaties. Daarnaast heeft de productiefabriek in Tennessee de eerste vulling voltooid van een Plug-tanker met vloeibare groene waterstof.

Ingebruikname productiefabriek Georgia

Plug Power zetten in 18 maanden in Woodbine de grootste fabriek in de VS neer voor de productie van vloeibare waterstof. De fabriek is ontworpen om maximaal 15 ton vloeibare waterstof per dag te produceren. Dit is genoeg om ongeveer 15.000 vorkheftrucks per dag aan te drijven. De waterstof wordt gemaakt met een 5 MW PEM elektrolyser. Het waterstofgas wordt vervolgens gekoeld tot vloeibare vorm bij −253 °C en met speciale Plug cryogene trailers geleverd bij klanten.

“We hebben een historische mijlpaal bereikt voor Plug en het hele waterstofecosysteem. Door deze groene waterstoffabriek in gebruik te nemen, tonen we aan dat we de toonaangevende bouwer van wereldwijde waterstofinfrastructuur zijn om de vraag van klanten te ondersteunen bij het koolstofvrij maken van hun activiteiten.”

Andy Marsh, CEO van Plug Power
Eerste levering vloeibaar groene waterstof in Tennessee

De eerste Plug cryogene trailers hebben de waterstofproductiefabriek in Tennessee verlaten om te leveren aan klanten aan de oostkust. De tankwagens met vloeibaar waterstof kunnen tot 80.000 pond per maximaal bruto voertuiggewicht vervoeren. Dat staat ongeveer gelijk aan acht gasbuisopleggers in gasvorm. De fabriek in Tennessee heeft minder productiecapaciteit dan de nieuwe in Woodbine, maar is nog altijd goed voor maximale 10 ton vloeibare waterstof per dag.


Bron: Plug Power


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *