De provincie Drenthe zet vier waterstof deelauto’s in waarmee medewerkers voortaan hun dienstreizen kunnen doen. Daarnaast stimuleert de provincie de aanleg van zes waterstof tankstations.

Met het beschikbaar stellen van de auto’s voor dienstreizen wil de provincie een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van waterstoftechnologie, maar ook het rijden met deze technologie testen. De test is onderdeel van het Interregproject Hytrec2. Een project dat de mogelijkheden voor de inzet van waterstof in voertuigen onderzoekt en waaruit de provincie subsidie ontvangt voor het inzetten van de vier bedrijfsauto’s.

Met het gebruik van de waterstofauto’s wil provincie Drenthe ook de ontwikkeling van een regionaal waterstof vulpuntennetwerk in Drenthe stimuleren. Om het rijden in waterstofauto’s te bevorderen is het van belang dat er ook vulpunten komen waar de auto’s kunnen tanken. Eerder dit jaar heeft de provincie al subsidie verleent voor zes waterstof tankstations. Deze gaan komen in Peize, Assen, Beilen, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam en Coevorden.


Bron: Provincie Drenthe

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: