Bramble Energy en Tamiya hebben een radiografisch bestuurbare mini-Toyota Mirai in een schaal van 1:10 gebouwd. De waterstofauto kan zo in Madurodam rondrijden.

Toyota heeft in het Verenigd Koninkrijk twee specialisten bij elkaar gebracht voor het ontwikkelen van een mini waterstof auto. Waterstofbrandstofceltechnologie specialist Bramble Energy en Tamiya, fabrikant van radiografisch bestuurbare auto’s hebben aan het project gewerkt. En het resultaat mag er zijn.

Als basis voor de mini-Toyota Mirai werd een standaard Tamiya TT-02 radiografisch bestuurbare auto genomen die je gewoon in de winkel kunt kopen. Het was voor Bramble Energy een grote uitdaging om de brandstofcel zó klein te maken dat het past onder de carrosserie van zo’n kleine radiografisch bestuurbare auto, inclusief een controlesysteem en twee waterstoftankjes. Uiteindelijk is het de experts gelukt om het waterstofautootje volledig te laten functioneren. Met grote trots maakte de mini-Mirai zijn eerste ‘testrondjes’ door het miniatuurdorp The New Old Inn in het Britse Bourton-on-the-Water.


Bron: Toyota

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: