In de VS zijn een aantal grote olie- en gas-, energie-, automobiel-, brandstofcel- en waterstofbedrijven samengekomen om een Roadmap voor de Amerikaanse waterstofeconomie op te stellen. Deze uitgebreide routekaart beschrijft hoe de VS haar wereldwijde leiderschap op het gebied van energie kan versterken door haar activiteiten op gebied van de waterstofeconomie versneld op te schalen.

Een oude bekende

Vijftig jaar geleden plaatsten de VS de eerste man op de maan. De Apollo missies gebruikten hierbij een waterstof brandstofcel systeem, dat de bemanning zowel van elektriciteit als van water voorzag. En de raketmotoren gebruikten vloeibare waterstof als raketbrandstof.

Nu, een halve eeuw verder, is er in de VS behoefte aan nieuwe steun voor waterstof als energie drager. Hiervoor is de ‘Roadmap to a US Hydrogen economy’ opgesteld.

Veelzijdigheid

De Roadmap benadrukt de veelzijdigheid van waterstof als een energiedrager dat een duurzame energiesysteem mogelijk maakt voor de VS. Niet alleen is het een energiedrager die kan worden getransporteerd en opgeslagen. Het is bovendien een brandstof voor de transportsector, verwarming van gebouwen en het leveren van warmte en grondstoffen aan de industrie. Daarnaast worden mogelijkheden geschetst om de energiezekerheid vergroten en daarmee de economie te versterken.

Investeringen

Maar daarvoor zijn wel investering nodig om een waterstofinfrastructuur te bouwen. Ook bedrijven hebben de juiste prikkels nodig om te investeren in waterstof oplossingen. Daarnaast is er nieuwe regelgeving nodig om grootschalige commercialisering mogelijk te maken.

De Roadmap is samengesteld met de input van Air Liquide, American Honda Motor Co., Inc, Audi, Chevron, Cummins Inc., Daimler AG, Engie, Exelon Corporation, Microsoft, Nikola Motors, Nel Hydrogen, Plug Power, Power Innovations, Shell, Southern California Gas Company, Southern Company Services, Inc., Toyota en Xcel Energy en is hier te downloaden.


Bron: ‘Roadmap to a US Hydrogen economy’

Categorieën: Beleid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: