Na ruim vier jaar onderzoek en ontwikkeling presenteerde Rotax nu zijn eerste emissievrije waterstof sneeuwscooter. Het demonstratiemodel heet Lynx HySnow.

De Lynx HySnow is het zero-emissie sneeuwvoertuig dat een toekomstgerichte bijdrage aan de geleidelijke eliminatie van fossiele brandstoffen levert. Daarnaast levert het een bijdrage aan duurzame recreëren in de deelstaat Opper-Oostenrijk.

De Lynx HySnow werd deze week voor het eerst gepresenteerd op de Rotax “HyTech”. De basis van de nieuwe Lynx HySnow is de sneeuwscooter Lynx 69 Ranger Alpine. Deze is al vele jaren getest in de skigebieden van Oostenrijk. De Lynx 69 is volledig omgebouwd en uitgerust met een hoogwaardige elektrische aandrijving inclusief een waterstofbrandstofcel. De combinatie van e-mobiliteit en waterstof maakt de HySnow het vlaggenschip van duurzaamheid. Het innovatieve aandrijfsysteem zorgt ervoor dat het nieuwe voertuig vrijwel geruisloos rijdt en een groot actieradius heeft ongeacht temperatuurschommelingen. .

Samen met de waterstofspecialist HyCentA Research GmbH en andere projectpartners ontwikkelde Rotax niet alleen de Lynx HySnow, maar ook een tankstation in Hinterstoder. Het bouwen van het tankstation had een extra uitdaging, omdat het in een bergachtige omgeving ligt met lage temperaturen, verminderde luchtdruk en snel veranderde weersomstandigheden. Het tanken van de Lynx HySnow werkt onder hoge druk, waarbij de groene waterstof in gasvorm wordt opgeslagen. 


Bron: Rotax

Categorieën: Transport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: