Uniper en Siemens willen gezamenlijke projecten realiseren om het gebruik van groene waterstof te bevorderen. Daartoe zullen de conventionele gascentrales van Uniper geleidelijk wordt getransformeerd voor de productie van waterstof.

Uniper Energy en Siemens Gas and Power hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van projecten voor het koolstofarm maken van energieopwekking en het bevorderen van sectorkoppeling. De focus is om te definiëren welke rol waterstof kan spelen in de toekomstige evolutie van Uniper’s kolencentrales. Uniper heeft onlangs aangekondigd dat het zijn kolencentrales in Duitsland uiterlijk in 2025 zal sluiten of verbouwen.

Een van de speerpunten van de geplande samenwerking is de productie van waterstof uit hernieuwbare energiebronnen en het gebruik van de groene waterstof bevorderen. Hierbij zullen zij de gehele waardeketen betrekken, waarbij de focus gericht is op de sectoren energie, mobiliteit en industrie. In deze sectoren is nog veel te behalen aan het terugdringen van CO2

Het bovenliggend doel van Uniper is om eind 2035 geen kolen meer te gebruiken voor de Europese elektriciteitsproductie. De bestaande gasturbines en gasopslagfaciliteiten moeten dan geschikt zijn klimaatvriendelijk gas. Het bedrijf heeft in 2013 al de eerste power-to-gascentrale gebouwd in Falkenhagen, gevolgd door een andere in Hamburg in 2015.


Bron: Uniper Energy

Categorieën: Energiecentrale

1 reactie

Adrianus Vlasveld · 24 april 2020 op 08:16

Jammer dat ze het pas in 2035 van de kolen gaan en niet eerder, dit is vaak n verloren zaak. Omdat er teveel slimme personen zijn die het tegen houden.Wilt U een schone wereld aan jongeren doorgeven moeten we duidelijk eerder omdraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: