Middelbare scholieren in heel Schotland krijgen de kans om waterstof te testen en meer te weten te komen over het belang van groene waterstof bij het behalen van Net Zero-doelen. Zij ontwerpen hun eigen LEGO voertuig op waterstof en gaan de strijd aan in de Scottish Schools’ Hydrogen Challenge.

Schotland staat op het punt om een van de belangrijkste klimaattoppen ooit te organiseren, COP26. In de aanloop naar de COP26 wordt de Scottish Schools’ Hydrogen Challenge georganiseerd. De challenge biedt een boeiende en praktische onderwijservaring voor leerlingen van 12-14 jaar. Er doen ruim 7.000 jongeren uit zeven steden van Schotland mee.

In groepjes van 3 personen leren en werken de leerlingen aan energiezuinige, op waterstof aangedreven geschaalde voertuigen met LEGO componenten en echte miniatuur waterstofbrandstofcel. Zij bouwen hun eigen ontwerp tijdens een twee uur durende workshop. Afsluitend is er een race en de winnaars uit elke stad nemen deel aan de grote finale in Glasgow tijdens de COP26-klimaatconferentie. Hier maken ze kans op onder andere een LEGO robot Inventor.

De challenge is een initiatief van Arcola Energy, ITG Power en ScottishPower. Zij hebben een partnerschap opgericht om mensen te informeren over het belang van groene waterstof bij het aanpakken van de aanhoudende klimaatnoodsituatie.

“Deze groene waterstof Challenge zal Schotse studenten helpen betrekken bij hoe groene waterstof ons dagelijks leven koolstofvrij kan maken door een alternatief voor schone brandstof te bieden voor zware industrieën en transport en honderden groene banen te ondersteunen.”

Barry Carruthers, Hydrogen Director bij ScottishPower

Bron: ScottishPower

Categorieën: Educatie

1 reactie

Ben Vreeburg · 14 september 2021 op 13:01

Geweldig bouwen aan een zekere toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: