Op het Cannes Yachting Festival onthulde SeaBubbles zijn levensgrote versie van de SeaBubble, een elektrische vliegboot aangedreven door waterstof. De vliegboot kan ingezet worden als watertaxi en biedt plaats aan 12 passagiers.

SeaBubbles presenteert een nieuwe generatie boten die zijn ontworpen om een ongekende, futuristische, nautische ervaring te bieden met behoud van het natuurlijke ecosysteem. Hierbij hebben ze zich laten inspireren door innovaties in de marine-, automobiel- en luchtvaartindustrie. De hybride ‘vliegende’ boot heeft geautomatiseerde intrekbare folies.

Het motto van SeaBubbles is:

‘zero wave, zero noise, zero emission’

Met een lengte van 8 meter en een breedte van 3,5 meter biedt de SeaBubble plaats aan maximaal 12 passagiers. De vliegboot wordt aangedreven door een hybride systeem bestaande uit waterstofbrandstofcellen (60 kW) en een batterijpakket. Er zijn drie waterstofcilinder aan boord met ieder 3,2 kg waterstof op 350 bar. Hiermee kan het twee en half uur varen op een snelheid van 18 knopen (33 km/u).

De mobiliteitssector, die goed is voor meer dan een derde van de wereldwijde uitstoot, verschuift momenteel naar meer verantwoorde oplossingen. We ondersteunen de energietransitie in onze sector door een nieuw schoner en energiezuiniger type waterscooter aan te bieden dat folies en waterstof gebruikt”.

Virginie Seurat, General Manager, SeaBubbles

In het voorjaar van 2023 start SeaBubbles met de eerste real-life testfase. Ondernemers in de gemeente Drechtsteden hebben twee jaar geleden al interesse getoond om de watertaxi’s te gaan inzetten.


Bron: Seabubbles

Categorieën: Scheepvaart

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: