ABT Sportline heeft de afgelopen drie jaar veel ervaring opgedaan met de integratie van brandstofcelaandrijvingen in bestaande voertuigen. Ze geven aan nu klaar te zijn voor serieproductie van haar ABT e-Line.

ABT is vorig jaar gestart met het ombouwen van twee standaard elektrische bestelwagens tot demonstratievoertuigen met brandstoftechnologie. Deze transportvoertuigen werden eind september 2022 voor het eerst gepresenteerd op de IAA Transportation in Hannover. De marktvraag was zo groot dat ABT besloot om samen met partners te beginnen met serieontwikkeling.

In de bestelwagen is een waterstoftanksysteem van 700 bar geïntegreerd. Twee tot zeven opslagtanks kunnen in een paar minuten worden bijgetankt. Door de voertuigarchitectuur en de beschikbare installatieruimte vormden de ombouwen een uitdaging. ABT geeft aan dat het de inspanning meer dan waard was. “Door de implementatie van het nieuwe aandrijfconcept werd een toename van enkele honderden kilometers bereikt. Tanken is nu nog later nodig dan bij vergelijkbare dieselmodellen” zegt Eric Plekkepoel, CEO van ABT e-Line GmbH.


Bron: ABT Sportsline

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: