Op Energiepark Wunsiedel, in het noordoosten van Beieren, heeft Siemens één van de grootste elektrolysers van Duitsland in gebruik genomen. De elektrolyse-installatie van 8,75 MW zal alleen groene waterstof uit zonne- en windenergie produceren.

De groene waterstoffabriek Wunsiedel kan jaarlijks tot 1.350 ton groene waterstof produceren uit hernieuwbare zonne- en windenergie. De installatie wordt aangedreven door de ‘Silyzer 300’ protonenuitwisselingsmembraan-technologie. Er zijn al gesprekken gaande om de capaciteit te verdubbelen tot 17,5 MW. In het verschenen persbericht wordt niet aangeven waar de zonne- en windenergie wordt opgewekt.

“Nu de opwarming van de aarde, energieafhankelijkheid en stijgende kosten steeds urgenter worden, zijn real-world oplossingen voor de toekomst van energie cruciaal”

Matthias Rebellius, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van Smart Infrastructure

De waterstof zal in de eerste plaats gebruikt worden in het regionale bedrijfsleven van de glas- en keramiekindustrie tot transportbedrijven. De waterstof zal door vrachtwagentrailers decentraal worden gedistribueerd naar de eindklanten binnen een straal van ongeveer 150 tot 200 kilometer. Bovendien staat er een bouw van een H2-tankstation op het Wunsiedel Energy Park gepland voor 2023, waardoor de inzet van waterstofmobiliteitsoplossingen wordt vergroot. Door gebruik te maken van de waterstof, die in Wunsiedel wordt opgewekt en de daarmee samenhangende vervanging van fossiele brandstoffen, kan de jaarlijkse CO2-uitstoot met maximaal 13.500 ton worden verminderd.


Bron: Siemens

Categorieën: Waterstofproductie

1 reactie

Wim · 29 september 2022 op 08:52

Prima eindelijk goed nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: