Siemens Gamesa en Siemens Energy zetten in op de groeimarkt van waterstof uit hernieuwbare energie. Ze zijn van plan €120 mln te investeren in windturbines die op zee direct waterstof produceren.

De bedrijven willen de grootste windmolen van Siemens Gamesa met wieken van 222 meter lang gaan aanpassen door het elektrolysesysteem naadloos te integreren in de werking van de turbine. Het systeem zal aan de voet van de windturbine worden geplaatst. Door gebruik te maken van Siemens Gamesa’s gedegen kennis en tientallen jaren ervaring met offshore wind, worden elektrische verliezen tot een minimum beperkt, terwijl een modulaire aanpak zorgt voor een betrouwbare en efficiënte operationele set-up voor een schaalbare offshore wind-waterstofoplossing.

De ontwikkelingen zullen dienen als een pilot voor grootschalige, kostenefficiënte waterstofproductie en zullen de haalbaarheid van een betrouwbare, effectieve implementatie van windturbines in systemen voor de productie van waterstof uit hernieuwbare energie aantonen. In Denemarken is Siemens Gamesa onlangs ook gestart met een proefproject voor directe waterstofproductie bij turbine.

De ontwikkelingen maken deel uit van het H2Mare-initiatief. Het initiatief onder leiding van Siemens Energy is een modulair project dat bestaat uit meerdere deelprojecten waaraan meer dan 30 partners uit de industrie, instituten en academische wereld bijdragen. Siemens Energy en Siemens Gamesa zullen met eigen ontwikkelingen in afzonderlijke modulaire bouwstenen bijdragen aan het H2Mare-initiatief.


Bron: Siemens Gamesa

Categorieën: Elektrolyse

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: