Op Circuit de la Sarthe reed coureur Stéphane Richelmi met de elektrisch-waterstofprototype van het MissionH24-programma een snelheidsrecord van 290,8 km/u. Het baanbrekende project in de racesport staat onder leiding van ACO en GreenGT en onderdeel van 24H Le Mans.

Op woensdag 8 juni 2022 om 13:49 uur werd met de H24 waterstofraceauto een snelheidsrecord op het rechte stuk van Hunaudières gereden. De officiële timing van de ACO noteerde een snelheid van 290,8 km/u toen de auto het meetpunt passeerde. De raceauto bleef buiten de meetzone accelereren en op de teller van het stuur van Stéphane Richelmi werd net voor de eerste chicane de 292,8 aangetikt.

“Dit record, een snelheid van 290,8 km/u voor de sensoren in het testgebied en 292,8 km/u aan boord, is een zeer goede prestatie. Vooral omdat ik vertrok met banden die begonnen af te koelen, koelen geaccentueerd door de baan die bedekt was met een laag van water omdat het begon te regenen. Nog één ronde, met warmere banden, dus efficiënter, en we passeerden de 300 km/u. Het zal voor een volgende keer op Le Mans zijn! 

Stéphane Richelmi, coureur van de H24

Bron: 24H Le Mans

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: