De aanstaande Olympische Zomerspelen in Japan zijn al omgedoopt tot de ‘spelen van de waterstof’. Beijing heeft laten weten de Winterspelen 2022 vol in te zetten op schoon vervoer door waterstof aangedreven voertuigen.

In Beijing worden de bouw versnelt van twee waterstofstations en een ondersteunende waterstoffabriek. Ze willen dit gereed hebben voor de Alpine Ski World Cup in 2020 en de Olympische & Paralympische Winterspelen in 2022.

In het Yanging-district wordt het openbaar vervoer naar de sportevenementen volledig CO2 neutraal. Atleten, toeschouwers en arbeiders worden getransporteerd tussen locaties met groene, koolstofvrije en milieuvriendelijke waterstofcelvoertuigen. Het gebied staat bekend om de slechte luchtkwaliteit en door de inzet van waterstof moet de moet de luchtkwaliteit verbeteren.

Wereldwijd wint het belang om waterstof in te zetten voor transport en andere toepassingen. Vooral op multinationale evenementen die massale aandacht trekken willen de organiseren landen inzetten op een milieuvriendelijk evenement. Waterstof is daar een perfecte oplossingen voor.

Bron: Xinhuanet

Categorieën: Transport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: