Het TU Delft Hydro Motion Team heeft twee ereplaatsen in de wacht gesleept met hun vliegende waterstofboot in de Monaco Energy Boat Challenge. In de overall open sea class zijn ze tweede geworden en in de endurance challenge wisten ze al concurrenten achter zich te laten.

Het wereldkampioenschap voor duurzame boten vond van 4 tot 9 juli 2022 plaats in Monaco. De Monaco Energy Boat Challenge bestaat uit drie onderdelen: manoeuvrability, speed en endurance. Het team van de TU Delft deed mee aan de race met hun vliegende waterstofboot. De studenten hebben het afgelopen studiejaar keihard gewerkt aan de boot, die uit het water wordt getild door de vleugels. Dit wordt gedaan om minder weerstand te ondervinden tijdens het varen.

“We gingen de uitdaging van de Middellandse Zee aan en bewezen dat onze boot op waterstof efficiënt en stabiel op de open oceaan kan varen! We zijn enorm trots op het behalen van de 2e plaats in het kampioenschap. Maar bovendien onderstreept ons succes dat waterstof de toekomst van sustainable scheepvaart kan zijn.

Sophie van ‘t Hoff, teammanager bij TU Delft Hydro Motion Team

Het team leverde een uitstekende prestatie in de laatste race: de endurance challenge. Dit is een challenge om in 6 uur de langste afstand af te leggen zonder bij te tanken. Als waterstofboot die concurreerde met voornamelijk elektrische boten, won het team de 1e plaats. Dit was een ruime overwinning met een marge van 7 ronden verschil met nummer twee. Er werd 51 zeemijl (95 kilometer) afgelegd met slechts acht kilogram waterstof. Door deze overwinning steeg het team naar de 2e plaats op het podium in de Open Sea Class tijdens de Monaco Energy Boat Challenge 2022.

Categorieën: Scheepvaart

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: