De afgelopen twee jaar heeft het studententeam van de TU Delft hard gewerkt aan de opvolger van de Forze VIII, met de nieuwe Forze IX als eindresultaat. Het racemonster heeft een topsnelheid van ongeveer 300 kilometer per uur.

De studenten maken met hun nieuwe auto een enorme sprong voorwaarts in waterstoftechnologie. De nieuwste creatie heeft 4 waterstoftanks aan boord. Daarbij is er een overstap gemaakt van 350 bar naar 700 bar, waardoor er 8,5 kg waterstof meegenomen kan worden. De verwachting is dat met deze capaciteit de zestig minuten durende race volledig uit te kunnen rijden. Dat was voor zijn voorganger altijd een uitdaging. De wagen wordt aangedreven door vier elektromotoren.

“De Forze IX zal een piekvermogen hebben van ongeveer 800 pk. Deze kracht wordt deels opgewekt door de brandstofcellen, maar we hebben ook een extra supercondensator energieopslagsysteem dat een enorme vermogensboost aan de auto kan geven.”

Coen Tonnaer, teammanager Forze Delft

De volgende stappen voor het team zijn het verder testen van de systemen in de auto, zodat de waterstofraceauto zo snel mogelijk de baan op kan.

Bron: Forze Racing Hydrogen

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: