Tijdens het Wind Meets Gas-symposium is door Nationaal Programma Groningen symbolisch een cheque van 3 miljoen euro overhandigd aan de projectpartners van het programma ‘Waterstof Werkt’. Met de subsidie stellen de partners een breed opleidingsprogramma samen op het gebied van waterstof voor Noord-Nederland.

Jaarlijkse symposium

Vorige week werd het 5e Wind Meets Gas-symposium in Groningen geopend door Koning Willem-Alexander. Tijdens het twee daagse symposium zijn de laatste ontwikkelingen op weg naar het groene energiesysteem van de toekomst besproken. De onderwerpen zijn van grootschalige toepassing en systeemintegratie tot scholing en arbeidsmarkt en alles wat daar tussen zit. In het kader van scholing en arbeidsmarkt is er door Nationaal Programma Groningen tijdens het symposium een bijdrage beschikbaar gesteld voor een waterstof opleidingsprogramma.

Breed opleidingsprogramma

De provincie Groningen wil zich de komende jaren ontwikkelen tot hét centrum van de waterstofeconomie met investeringen van de overheid en het bedrijfsleven. Om deze nieuwe energie-economie te laten slagen is de beschikbaarheid van voldoende geschoolde mensen in de regio van het allergrootste belang. Met het programma ‘Waterstof Werkt’ willen de betrokken onderwijsinstellingen hieraan hun steentje bijdrage. Er worden opleidingen, trainingen, traineeships en stageplekken over waterstof gecreëerd. Dit zal zijn op mbo-, hbo-, wo- en professioneel niveau.

Het programma ‘Waterstof Werkt’ is een initiatief van New Energy Coalition in samenwerking met onderwijsinstellingen en bedrijfsleven. Het programma heeft een totale omvang van ruim 7 miljoen euro en wordt verder gefinancierd door betrokken partners uit het bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen en New Energy Coalition. Waterstof Werkt moet de komende jaren een impuls geven aan het regionale onderwijs om in te spelen op de kennisvraag voor banen in de duurzame energiesector en de waterstofeconomie in het bijzonder. Het project loopt van 2022 tot 2027.

Waterstof cursus

Voor geïnteresseerde verzorgen wij in Arnhem de eendaagse cursus “Alles over waterstof in de praktijk”. In deze interactieve en vooral praktische cursus komt een breed scala aan waterstof onderwerpen aan bod. Kijk hier voor meer informatie.


Bron: Nationaal Programma Groningen

Categorieën: Educatie

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: