Everfuel A/S heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Cabonline voor het ontwikkelen van de markt voor taxi’s die worden aangedreven door groene waterstof voor emissievrije mobiliteit. Het zal in eerste instantie gaan om maximaal 100 Toyota Mirai-waterstoftaxi’s in de regio Oslo.

In Oslo rijden 2.500 taxi’s. Cabonline is het grootste taxibedrijf in deze Scandinavische regio. Zij gaan de houders van taxicentrales prikkels bieden om voertuigen op waterstof-brandstofcel te gebruiken. De vergunninghouders die deelnemen aan deze uitrol zullen profiteren van gereduceerde prijzen voor waterstofbrandstof op de stations van Everfuel. Everfuel en Cabonline zijn als onderdeel van het project een samenwerking aangegaan met Toyota Norge voor de levering van nieuwe Toyota Mirai’s.

De eerste 100 Toyota Mirai’s moeten tegen eind 2022 in Oslo rijden. Vervolgens zal het aantal duurzame taxi’s verder uitgebreid worden in de stad. De stad Oslo streeft naar 20% waterstoftaxi’s. De partners van dit project willen aansluitend ook waterstof taxi’s aanbieden in andere grotere Noorse steden waar een waterstoftankstation van Everfuel aanwezig is.

Den Haag en Parijs zetten ook sterk in op duurzaam taxivervoer om de CO2– en stikstofuitstoot te verlagen. Wij zijn benieuwd wanneer andere (grote) Nederlandse steden aansluiten bij deze initiatieven voor het inzetten van waterstof taxi’s.


Bron: Everfuel

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: