Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van maritieme drones. Deze drones zijn voorzien van een waterstof brandstofcel en worden ontwikkeld door DMI.

DMI stelt maritieme waterstofdrones beschikbaar voor tests en demonstratievluchten om de toepassingsgebieden en inzetbaarheid verder te onderzoeken in de offshore energie en maritieme sector. De drones zullen in combinatie met andere nieuwe technologieën zoals o.a. sensor- en beeldtechnologie, data science, kunstmatige intelligentie en virtual reality getest worden. Deze drones hebben een vliegduur van twee uur en zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden. Dit maakt ze uitermate geschikt voor complexe maritieme toepassingen.

De pilots worden mogelijk gemaakt door METIP (het Maritime Emerging Technology Innovation Programma). Zij willen met de inzet van deze drones de ecologische voetafdruk verkleinen, kosten verlagen, veiligheid verhogen en efficiëntie verbeteren. De testen en demonstraties moeten een schat aan data en inzichten voor de verdere ontwikkeling van drones voor maritiem en offshore gebruik opleveren.

“Dit project in de Noordzee is gebaseerd op de daadwerkelijke vraag van energiebedrijven. Dus als dit met succes wordt afgerond, verwachten we dat het van grote hulp zal zijn bij het succesvol in de markt zetten van onze brandstofcel drone. Wij willen vanuit het project een business model ontwikkelen dat op basis van de ervaringen en onderzoeken ons de mogelijkheid geeft om de Europese markt te betreden.”

Doo-Soon Lee, CEO van DMI

Bron: NHN

Categorieën: Drone

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: