Frans Timmermans, vanaf 1 november als Eurocommissaris verantwoordelijk voor het Europees klimaatbeleid, heeft aangekondigd dat hij een Waterstofstrategie gaat opstellen en gaf aan dat hij grote mogelijkheden ziet voor Waterstof in Europa.

Frans Timmermans heeft zoals verwacht officieel groen licht gekregen van het Europees Parlement om de komende vijf jaar als eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie te dienen onder Ursula von der Leyen. De Nederlander wordt volgens de planning vanaf 1 november 2019 verantwoordelijk voor het Europese klimaatbeleid.

Voorsprong behouden

Afgelopen dinsdag, 8 oktober, moest hij, het euro parlement ervan overtuigen dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Tijdens deze hoorzitting werd hem ondermeer gevraagd of hij plannen heeft om een Europese Waterstof strategie te gaan uitwerken.

Timmermans gaf aan dat hij dat zeker van plan is en zei dat dat hij “gelooft dat Europa de voorsprong op Waterstof gebied kan behouden als we gaan versnellen”.

Ook geeft hij aan dat Waterstof een enorme kans is voor de Europese industrie, zoal bijvoorbeeld in de staalindustrie.

Partnership met Noord Afrika

“In mijn dromen zou ik een partnership aangaan met Noord Afrika en hen helpen om daar grote zonneparken aan te leggen, deze energie om te zetten in waterstof en deze waterstof dan […]met behulp van bestaande pijplijnen [..] en CNG installaties naar Europa te transporteren”, zo schetste hij.

Europese prioriteit

Een Europese Waterstofstrategie is goed nieuws voor alle waterstof projecten die in Europa in de startblokken staan. Met een strategie wordt er ook op Europees niveau officieel prioriteit gegeven aan Waterstof en kunnen hierdoor extra fondsen beschikbaar komen om de ontwikkeling verder te versnellen en om de wereldwijde voorsprong op dit vlak te behouden.Hieronder kan je de hoorzitting van afgelopen dinsdag 8 oktober 2019 terugkijken. De stream start op het moment dat Timmermans de vraag over de Europese Waterstofstrategie krijgt:


Bron: EU Debates | eudebates.tv

Categorieën: Uit de mediaWaterstof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: