Toyota Motor Europe laat vanaf de zomer door VDL Special Vehicles partnertrucks ombouwen tot zero-emissie voertuigen met behulp van Toyota brandstofcelmodules. Met deze trucks wil Toyota zijn eigen langeafstandstransport van componenten, voertuigen en serviceonderdelen koolstofvrij maken.

Terwijl werknemers van VDL Nedcar in Born deze week staken uit onvrede over het ontbreken van een sociaal plan, kondigt een andere tak (VDL Special Vehicles uit Eindhoven) van het moederconcern aan een nieuwe overeenkomst te hebben gesloten met Toyota. VDL gaat in opdracht van Toyota fossiel aangedreven vrachtwagens ombouwen zodat die op waterstof kunnen rijden. De vrachtwagens worden voorzien van Toyota’s brandstofceltechnologie. De brandstofcel zet de waterstof om in elektriciteit om de motor aan te drijven.

Met het ombouwen van de eerst vrachtwagens start VDL vanaf de zomer van 2023. De trucks komen niet in de verkoop voor andere bedrijven. Toyota gaat ze zelf inzetten voor het vervoeren van auto’s en onderdelen. Het bedrijf wil hiermee zijn eigen ecologische footprint verminderen. Beide bedrijven hebben nog niet bekend gemaakt welk merk/type trucks ze gaan ombouwen. Uit het beschikbare beeldmateriaal lijkt het om DAF trucks te gaan.


Bron: VDL Special Vehicles

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *