Toyota heeft afbeeldingen vrijgegeven van het nieuwe Mirai waterstofauto. Het waterstofvlaggenschip van Toyota ziet er grotendeels hetzelfde uit als de conceptafbeelding van vorig jaar. Een belangrijke voorwaartse stap is het vergroten van de actieradius met 30%.

De eerste uitgebrachte Toyota Mirai werd in 2014 op de markt gebracht. Er is hard gewerkt aan het vernieuwen van het brandstofcelsysteem om de efficiëntie te verhogen. Daarnaast zijn er grotere waterstoftanks geplaatst. De drie tanks kunnen nu ongeveer één kilogram waterstof meer meenemen. Door het verbeteren van de brandstofcel en het vergroten van de brandstofcapaciteit is de actieradius met 30% toegenomen ten opzicht van het huidige model. De Mirai rijdt nu 500 km op een volle tank, dat zal stijgen naar 650 km.

De nieuwe Mirai heeft een lengte van bijna 5 meter en is 1,89 meter breed. Het aantal zitplaatsen is uitgebreid van vier naar vijf. Wederom zit er centraal in het dashboard een 12,3″-scherm. Het interieur is modern en straalt een warme en comfortabele sfeer uit.

De tweede generatie van de Mirai zal eind 2020 op de Europese markt komen. Gelijktijdig gaat de Mirai ook in Japan en Noord-Amerika op de markt komen. Op een later moment zal Toyota informatie gegeven over de prijs en andere technische details.


Bron: Toyata

Categorieën: Auto

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: