Het innovatieve luchtschip H2 Clipper, aangedreven door waterstof, is geselecteerd voor opname in het Exclusieve Accelerator-programma van Dassault Systèmes om de commercialisering van deze luchtschiptechnologie te versnellen. Deelname aan de accelerator zal H2 Clipper helpen zijn missie te bevorderen om een wereldwijde vloot van 100% groene luchtschepen te ontwikkelen en te commercialiseren die de waterstof- en luchtvervoersindustrie transformeren.

H2 Clipper’s 21st-century airship is ontworpen voor het transporteren van pure waterstof van waar het het minst duur is om te produceren naar markten waar schone energie het meest nodig is. Daarnaast kan met een H2 Clipper koolstofvrij en sneller dan per schip, vrachtwagen of trein, vracht en andere lading vervoert worden.

Het bedrijf heeft al een aanzienlijke hoeveelheid ontwerp- en intellectuele eigendomsactiva ontwikkeld, waarbij het sterk afhankelijk is van de CATIA-softwaretoepassingen van Dassault Systèmes. Met zijn toelating tot het 3DEXPERIENCE Lab-acceleratorprogramma krijgt het H2 Clipper-team nu de kans om het gebruik van softwaretoepassingen van Dassault Systèmes drastisch uit te breiden. H2 Clipper verwacht een gedetailleerd ontwerp en de bouw van een prototype om in 2024 te vliegen, met als doel om in 2027 met zijn eerste full-size luchtschip te vliegen.

“We richten ons al meer dan tien jaar op het aanpakken van problemen met de waterstofinfrastructuur. We zijn vereerd om te worden geselecteerd om deel te nemen aan het 3DEXPERIENCE Lab accelerator programma. De kansen die dit voor ons zal bieden, zullen ons enorm helpen bij het leveren van een snel schaalbare waterstofinfrastructuuroplossing die van cruciaal belang is voor het realiseren van het disruptieve potentieel van waterstof.”

Rinaldo Brutoco, oprichter en CEO van H2 Clipper

Bron: H2Clipper

Categorieën: Vliegen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: