Het TSO2020-project is op 6 oktober 2021 met een fysiek slotdebat afgesloten. De partners van het project presenteerde de relevante resultaten en na afloop is het multibrandstofstation Green Planet officieel geopend.

In het project TSO2020 hebben de deelnemende bedrijven bijgedragen aan het versnellen van groene waterstofontwikkeling in Noord-Nederland en daarbuiten. Tijdens het slotdebat wordt ingezoomd op de resultaten die door de TSO2020-partners zijn geboekt en fundering die er gelegd zijn. In de afgelopen jaren zijn o.a. de volgende deelprojecten uitgevoerd:

  • Stabiliteitsanalyse van een internationaal elektriciteitssysteem dat is aangesloten op regionale en lokale duurzame gassystemen.
  • Kosten-batenanalyse (CBA) modellering Power to Gas Project
  • Pilot Zuidwending (HyStock) en Delfzijl Hydrogen Hub
  • Analyse om op te schalen naar massatoepassing (businessplan) 

Onderstaande infographic toont het waterstofnetwerk van de partners van TSO2020 in één oogopslag.

Definitieve opening tankstation

Vanaf het voorjaar 2021 is het waterstoftankstation Green Planet in Pesse door testgebruikers al in gebruik genomen. Gisteren is het station voor auto’s definitief in gebruik genomen. De vrachtwagen functionaliteit komt later beschikbaar. Op het tankpunt zit de eerste Shell Power dispenser ter wereld. De dispenser heeft een overzichtelijk display met een gebruiksvriendelijke bediening. De pomp levert 1,8 kg waterstof per minuut, waardoor een personenauto binnen 3 minuten vol zit. Op de locatie is ongeveer een 250 kg waterstof voorradig.


Bron: Green Planet

Categorieën: ElektrolyseTanken

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: