Het TU Delft Solar Boat Team neemt een volgende grote stap om een boot te ontwerpen en te bouwen die vaart op waterstof. Met de waterstofboot gaan ze volgend jaar juli meedoen aan de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco.

Het TU Delft Solar Boat Team is één van de DreamTeams van de TU Delft waar studenten een jaar lang hun studie aan de kant zetten om aan uitdagende en vernieuwende projecten te werken. De afgelopen jaren zijn er succesvolle prestaties neergezet met boten op zonne-energie, maar dit jaar maken zij de overstap naar waterstof. Een groep van 21 ambitieuze studenten gaan werken aan het project ‘Hydro Motion’.

Op de nieuwe boot die het team aan het ontwikkelen is zullen geen zonnepanelen meer zitten, maar zal groene energie zijn opgeslagen in de vorm van waterstof. Een brandstofcel zal de groene waterstof omzetten naar elektriciteit waarbij geen broeikasgassen vrijkomen. De overgang van zonne-energie naar waterstof is een ambitieus plan waar het team erg enthousiast over is. De teamleden werken toe naar het hoogtepunt van het jaar; de Solar & Energy Boat Challenge. Deze wordt in juli 2021 in Monaco gehouden. Hier zal het team in een spectaculaire wedstrijd op open zee racen tegen andere boten die ook op groene energie varen.

Het is nog even wachten op beelden van de nieuwe boot. Op 21 januari 2021 zal het definitieve ontwerp bekend worden gemaakt tijdens de design presentatie van het Solar Boat Team. In onderstaande video presenteert het team zich.


Bron: TU Delft Solar Boat Team

Categorieën: Scheepvaart

1 reactie

Mart van den Bos · 8 december 2020 op 22:01

Ben benieuwd naar het electrische ontwerp, vooral omdat ik mijn eigen kajuit-zeilboot wil ombouwen van 10 pk diesel naar waterstof-electrisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: