Connexxion gaat vanaf eind 2021 met waterstofbussen rijden in vervoersgebied Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Er is een overeenkomst gesloten met Solaris Bus & Coach S.A. voor de levering van 20 waterstofbussen.

De nieuwe waterstof bussen zijn van het type ‘Solaris Urbino 12 hydrogen’. Voor de reizigers bieden de bussen comfort, een lage instap, USB-laadpunten, airconditioning, duidelijke informatiedisplays, en plek voor een rolstoel. Ook is gedacht aan de veiligheid rond de bus, want de bussen krijgen spiegels met camera’s. De chauffeurs hebben daardoor beter zicht rondom hun wagen en geen last meer van dode hoeken.

Door de grote actieradius van waterstofmotoren zijn de bussen zeer geschikt voor emissievrij streekvervoer. De actieradius van de Solaris Urbino is ruim 350 kilometer. Op het dak liggen 5 waterstoftanks van 312 liter en een 70kW brandstofcel.

De nieuwe bussen sluiten mooi aan op de ambities van de provincie Zuid-Holland. “Het wordt steeds drukker op onze wegen. Omdat wij de gezondheid van de reizigers en onze inwoners belangrijk vinden, is het schoner maken van de lucht met de komst van deze bussen een mooie stap vooruit”, vertelt gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer.


Bron: Provincie Zuid-Holland

Categorieën: Bussen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: