In de herfst 2021 gaat door de straten van Londen ’s werelds eerste ambulance met waterstof brandstofcel rijden. ULEMCo en haar partners Lyra Electronics, Ocado en Promech Technologies gaan de ambulance bouwen.

ULEMCo wil in het najaar een prototype van de zero emissie ambulance leveren aan de London Ambulance Service NHS Trust. Het project ZERRO-ambulance (Zero Emission Rapid Response Operations) wordt gefinancierd door het Office for Zero Emission Vehicles (OZEV).

De prototype zal worden aangedreven door een combinatie van een 30kW brandstofcel en een 400V 92kWh batterij. Deze installatie wordt op het dak gemonteerd samen met de waterstof cilinders. De actieradius op een volle tank met 8 kg waterstof is ruim 300 km.

“Gezien de energiebehoefte van de ambulance lijkt het duidelijk dat waterstofbrandstof nodig is om zowel het bereik als de beschikbaarheid van het voertuig te kunnen bieden voor de vereiste noodhulp”, aldus Amanda Lyne, Managing Director van ULEMCo. “In samenwerking met Mellor, Promech Technologies en VCS Limited hebben we een op maat gemaakte ambulance ontworpen op basis van de huidige batterijtechnologievoertuigplatform. Dit stelt ons in staat om te bewijzen dat dit een echt levensvatbare en praktische oplossing zal zijn voor de NHS-vloten in het Verenigd Koninkrijk.”


Bron: ULEMCo

Categorieën: Vervoer

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: