De eerste huizen in het Verenigd Koninkrijk met huishoudelijke gastoestellen die volledig door waterstof worden gevoed, zijn officieel geopend door Anne-Marie Trevelyan, de Britse minister van Energie. De twee twee-onder-een-kap demonstratiewoningen zijn gebouwd in een samenwerkingsverband tussen gasdistributeurs Cadent en Northern Gas Networks (NGN).

Rondleiding door waterstof demonstratiewoning

Voor het eerst kan publiek een kijkje nemen in een woontoekomst op waterstof. In dit demonstratiehuis in het VK worden een reeks waterstof gevoede apparaten getoond. Er zijn ketels, kookplaten, fornuizen, openhaard en een barbecue. Om dat er verschillende fabrikanten zijn die de apparaten ontwikkelen, zal er afgewisseld worden in apparatuur in de woning. Dit biedt alle fabrikanten de mogelijkheid om hun innovaties te laten laten en feedback te vragen aan gebruikers.

De twee twee-onder-een-kapwoningen staan op de innovatielocatie van Northern Gas Networks (NGN) in Low Thornley, Gateshead. In de woningen komen geen bewoners te wonen. Het huis heeft als doel het publiek te informeren over de energiebehoeften van huizen en hoe deze in de toekomst zullen worden voldaan. Het publiek wordt de kans geboden een emissievrije gasgestookte woning van de toekomst te ervaren. De huizen zullen ook educatieve bezoekers bewust maken van mogelijke carrières in de opkomende groene economie en in wetenschaps-, technologie-, ingenieurs- en wiskundevakken.

Er zullen o.a. waterstof CV-ketels getoond worden van Baxi Heating en Worcester Bosch. Het gebruik van de waterstof wordt gemeten door nieuw ontwikkelde meters van MeteRSit. Deze innovatieve meters kunnen uiterst nauwkeurig het waterstof gebruik gevolgen.


Bron: Cadent Gas

Categorieën: Gebouwde omgeving

1 reactie

HANS MAYENBURG · 20 juli 2021 op 09:40

Maak dit bekend via de media om timmermans en samsom af te remmen met hun drammerige idioterie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: