Viritech lanceerde deze week zijn 60kW VPT60N Ready to Run Vehicle Powertrain. De waterstof aandrijflijn is geschikt voor personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen (LCV’s) en off-highway toepassingen. De VPT60N combineert een brandstofcel van 60 kW en een batterij-energieopslag van 16 kWh.

Viritech, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor waterstofaandrijflijnen, heeft zijn portfolio uitgebreid met een kant-en-klare complete aandrijflijnoplossing. Deze is voornamelijk bestemd voor OEM’s, Tier-1’s en onderzoeksinstellingen die snel waterstof elektrische voertuigen willen ontwikkelen.

De aandrijflijn bestaat uit:

  • Brandstofcel van 60 kW met Balance of Plant en Boost DC/DC-stroomomvormer
  • 16kWh 400V batterij-energieopslag met batterijbeheersysteem en koelcomponenten
  • Gecombineerde e-machine, omvormer en eindaandrijving met maximaal 200 kW piekvermogen en 4100 Nm askoppel
  • Waterstofopslagsysteem van 6 kg op 350 bar met drukregeling en SAE-conform vulsysteem
  • Volledig functionele voertuigregeleenheid met Tri-Volt-energiebeheer™, die alle aspecten van de aandrijflijn beheert, inclusief HVIL en gerelateerde veiligheidssystemen.

“De lancering van de eerste aandrijflijn in onze voertuigaandrijflijnfamilie is het resultaat van jarenlang hard werken bij Viritech. We zijn verheugd om OEM’s en Tier-1’s een levensvatbare, beschikbare en eenvoudig te integreren brandstofcelaandrijflijn ter beschikking te stellen. Hiermee kunnen voertuigfabrikanten de levering van brandstofcelvoertuigen versnellen.”

Timothy Lyons, CEO van Viritech

Bron: Viritech

Categorieën: Autobestelbus

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *