Het bedrijf uit Duiven staat bekend om haar zonne aggregaten. Alleen, als de zon niet schijnt en de accu’s leeg dreigen te raken, moesten ze terugvallen op een dieselaggregaat. Tot nu. Want het bedrijf heeft nu een model met een waterstofaggregaat voor de bewolkte dagen.
Met de toenemende stikstof problemen en hierdoor dreigende bouwstops, krijgt de “emissieloze bouwplaats” steeds meer aandacht. Logisch, want als het alternatief ‘niet bouwen’ is, dan is de keuze snel gemaakt. Een aantal leveranciers, zoals Bredenoord en Volta Energy zetten daarom in op emissieloze stroom aggregaten.
Volta heeft daarbij een uniek concept, dat gebruik maakt van zonnepanelen. De stroom die teveel wordt opgewerkt, kan bovendien worden opgeslagen in een batterijsysteem. Zodat ook op dagen dat de zon niet of nauwelijks schijnt, stroom kan worden geleverd. Als backup zijn de systemen ook nog uitgerust met een diesel aggregaat. Maar dat laatste is op een emissieloze bouwplaats uiteraard ongewenst.
100% emissieloos
Daarom dat het bedrijf nu op zoek is naar alternatieven voor het diesel aggregaat. Een van de mogelijke oplossingen hierbij is gebruik te gaan maken van een waterstof aggregaat. Het voordeel is dat deze aggregaten zeer stil zijn en bovendien alleen maar water als uitstoot hebben. met andere woorden 100% emissieloos.
Duurtest
Het eerste systeem is inmiddels gebouwd en wordt momenteel getest bij het bedrijf zelf. Ook is het de bedoeling dat het systeem binnenkort een duurtest zal ondergaan op de testfaciliteit van Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, dè waterstofhub van Oost Nederland.

0 reacties