ECL, pionier op gebied van datacenter-as-a-Service, heeft de levering aangekondigd van ‘s werelds eerste datacenter dat waterstof als primaire energiebron gebruikt. De installatie wordt geplaatst bij Cato Digital in Californië.

ECL-datacenters zijn geoptimaliseerd om de enorme hoeveelheden rekenkracht te ondersteunen die nodig zijn voor AI-workloads. ECL’s eerste off-grid, duurzame, modulaire en op maat gemaakte datacenter komt te staan bij AI-hostingspecialist Cato Digital. In 22 racks worden 1.800 GPU´s geplaatst met een capaciteit van 1 megawatt op ongeveer 1.000 vierkante meter.

De faciliteit zal off-grid zijn, zonder stroomaansluiting, en zal naar verwachting werken met een PUE van 1,1, vergelijkbaar met de energie-efficiëntie van de grootste clouddatacenters. ECL gebruikt warmtewisselaars in de achterdeur om zijn racks te koelen, wat een vermogensdichtheid van 75 kW per kast ondersteunt. ECL maakt gebruik van twee koellussen, één met behulp van water uit de waterstofbrandstofcel en een back-uplus.

“De snelle uitbreiding van AI heeft een ongelooflijke druk gelegd op de wereldwijde stroomcapaciteit van datacenters. Het bouwen van meer van de huidige datacenters zal het probleem niet oplossen. We moeten opnieuw nadenken over hoe we dense computing kunnen inzetten om deze ongekende groei te ondersteunen. ECL bevindt zich in een unieke positie omdat ze het datacenter van de grond af opnieuw hebben ontworpen. Het zet een nieuwe standaard voor uitmuntendheid in het ontwerp, de ontwikkeling en de levering van datacenters op waterstof vandaag, niet over jaren.”

 Dean Nelson van Cato Digital

Bron: Business Wire

Categorieën: Waterstof

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *