SWITCH Maritime werkt samen met partners aan de bouw van een vloot van emissievrije zeeschepen. Als eerste gaat er in het najaar 2021 een waterstof veerboot varen in de baai van San Francisco, Californië (VS).

De waterstof aangedreven ferry is momenteel in aanbouw op de All American Marine scheepswerf in Bellingham. Het schip, genaamd “Sea Change,” markeert een cruciale mijlpaal in de commercialisering van nul-emissie zeeschepen. SWITCH bouwt state-of-the-art e-ferries om stads-woon-werkverkeer voor steden en bedrijven te transformeren met gedurfde duurzaamheidsdoelstellingen.

De Sea Change is 70 meter lang en biedt ruimte aan 84 passagiers. De aandrijflijn op de ferry is ontworpen door Golden Gate Zero Emission Marine. Aan de achterkant van de hoofdcabine wordt de 360 kW brandstofcel van Cummins geplaatst. De waterstofopslagtanks met 264 kg waterstof op 250 bar komen op het bovendek. Dit is toereikende voor 2 volle vaardagen. De 100 kWh batterijen in de romp zorgen voor de extra boost. Dat alles wordt gecomplementeerd met 2x 300kW motoren. De ferry is 70 meter lang en biedt ruimte aan 84 passagiers.


Bron: Cummins

Categorieën: Scheepvaart

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: