Het Franse Pragma brengt al enige tijd een waterstof fiets op de markt. De nieuwe nederlandse importeur Divago haalt deze fiets nu naar Nederland. 1 juli is het launching event op het IPKW in Arnhem, waar de fiets wordt getoond en kan worden proefgereden.

Al vaker berichten we over de waterstof fiets van Pragma. Dit franse bedrijf ontwikkelde de eerste waterstof fiets die ook commercieel verkrijgbaar is. De fietsen werden al op tal van plekken ingezet om het gebruik van waterstof te promoten. Zo zijn de fietsen ondermeer gebruikt tijdens de G7 top in Biarritz , en was er zelfs sprake van dat deze fietsen ingezet zouden gaan worden op Paaseiland.

De fiets heeft een 2 liter waterstof tank waarin maximaal 42 gram waterstof kan worden getankt onder een druk van 300 bar. Met deze energie kan de fiets trap ondersteuning geven tot 25 km/u en geeft het een actieradius van ca 145 km. En binnen 2 minuten is de tank weer helemaal gevuld.

Launching event

Gezamenlijk met oa Alles over waterstof en de HAN wordt er op 1 juli op 14u een lanching event georganiseerd in het H2 lab van de HAN op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Tijdens het launching event, zal de fiets voor het eerst officieel in Nederland te zien zijn. Ook is er dan de mogelijkheid om een korte proefrit met het rijwiel te maken.

In verband met Corona, is het aantal aanwezigen beperkt en inschrijven verplicht. Er zijn echter nog een aantal plaatsen beschikbaar. Je kan je aanmelden via info@divago-consulting.com

De toekomst?

Of fietsen op waterstof de toekomst wordt, is nog alleszins zeker. Prijs van de fiets en de verkrijgbaarheid van waterstof maken de keus voor deze fiets geen gemakkelijke. Maar aan de andere kant is het een een laagdrempelige manier om kennis te maken met waterstof technologie. En de fiets is een mooi uithangbord voor bedrijven die voorop willen lopen in de energie transitie.

Categorieën: Fietsen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *