Familiebedrijf Roelofs is pas net gestart met de haalbaarheidsstudie voor waterstof hub Eeserwold en er is al meer nieuws. Fieten Olie gaat ook participeren in de hub met de bouw van een waterstoftankstation.

In de zomer hadden wij een gesprek met Frank Morsink van Roelofs over de ambitieuze plannen voor waterstof hub Eeserwold. Fieten Olie heeft zich aangesloten bij de plannen voor de hub en wil op industrieterrein Eeserwold een waterstoftankstation gaan bouwen.

Het plan is een multifunctioneel tankstation aan te leggen. Fieten Olie biedt straks naast de traditionele brandstoffen ook waterstof aan voor personen- en vrachtauto’s. Daarnaast komen er laadpunten voor elektrische auto’s. Bovendien wordt gedacht aan een wasstraat en wasboxen met daarbij een fastfoodvestiging.

Het waterstof wordt lokaal geproduceerd uit groene stoom afkomstig van een drijvend zonnepark op de naastgelegen zandafgraving. Directeur Richard Fieten laat weten dat ze bezig zijn met tekeningen voor de vergunningen en dat ze dit jaar nog willen starten met bouwen van het tankstation. In de zomer van 2021 zal het tankstation dan operationeel zijn.


Bron: Tankpro
Foto: Fieten Olie Hoofddorp

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: