GKN Hydrogen heeft zijn eerste noodstroomvoorziening op basis van metaalhydridewaterstof geïnstalleerd bij de communicatietoren op Ratsberg in de gemeente Toblach (Zuid-Tirol, Italië). De CO2-vrije noodstroominstallatie kan bij stroomuitval 96 uur energie leveren.

De communicatiefaciliteit op Ratsberg uit de jaren 80 was nog niet voorzien van noodstroom. Om de kritieke communicatie-infrastructuur te waarborgen heeft GKN Hydrogen een duurzaam noodstroomvoorzieningssysteem aangelegd. De innovatieve en decentrale oplossing wordt ingeschakeld bij (weersgerelateerde) stroomuitval.

Het systeem is ontworpen voor een continu elektrisch vermogen van 10 kW en levert noodstroom voor maximaal vier dagen of 96 uur. Dit is voldoende om de communicatietoren zonder onderbreking te laten werken totdat de normale stroomvoorziening is hersteld. De waterstof is als vaste stof opgeslagen in metaalpoeder. In deze vorm kan het jarenlang opgeslagen worden zonder dat er veel energie verlies optreed.

“Dit succesvol uitgevoerde project vertegenwoordigt onze eerste referentie op het gebied van noodstroomvoorziening voor kritieke infrastructuren. Het is een belangrijke stap in de richting van een duurzame en emissievrije noodstroomvoorziening en dient als use case voor toekomstige projecten ter ondersteuning van kritieke infrastructuren, zoals bij reddingsdiensten en brandbestrijdingsoperaties. Het systeem kan op afstand worden bediend en geüpdatet door ons serviceteam, zodat het te allen tijde operationeel is. Dit is vooral belangrijk op zulke afgelegen locaties.”

Matthias Innerbicher, projectmanager en hoofd sales & application Engineering bij GKN Hydrogen


Bron: GKN Hydrogen

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *