Op 12 april 2019 wordt aan gedeputeerde staten Gelderland een Letter of Intent aangeboden voor een Power-to-Powerinstallatie. Met de groene waterstof Power-to-Powerinstallatie wil Gelderland koploper worden in de energietransitie.

De Letter of Intent wordt morgen op het Gemeentehuis van Arnhem aangeboden aan gedeputeerde Peter Drenth en wethouders Jan van Dellen en Cathelijne Bouwkamp. De intentieverklaring is door 10 Gelderse partijen opgesteld. Samen streven ze een ambitieus maar helder doel na. Er moet een ‘s werelds eerste volledig functionerende Power-to-Powerinstallatie op MegaWatt schaal komen op het terrein van IPKW.

Landelijk produceren we steeds meer groene stroom. De fluctuerende toevoer van zon- en windenergie zorgt voor een zware belasting van het elektriciteitsnet. Om dit te ondervangen, zet de Power-to-Powerinstallatie de piekstroom op locatie om in waterstof en slaat dit tijdelijk op. Zo kan de stroom later worden gebruikt voor elektriciteit, warm water of (waterstof)gas. Op deze wijze wordt grote schommelingen op het elektriciteitsnet voorkomen.


Bron: IPKW


1 reactie

Jan van der Meer's website | Biomassa kan – beperkte – bijdrage leveren aan energietransitie · 3 januari 2020 op 13:20

[…] deze afgevangen CO2 kunnen leveren aan bijvoorbeeld de tuinbouw. Op de Kleefse Waard wordt tevens geëxperimenteerd binnenkort met de productie van waterstof, gemaakt van groene stroom van de windmolens die daar komen te staan. Voor Veolia is dit dé kans […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: