Het Duitse familiebedrijf Viessmann verwacht dat er in de toekomst in de verwarmingssector een mix zal zijn van elektrische oplossingen (o.a. warmtepompen) met daarnaast hernieuwbare brandstoffen (o.a. synthetisch methaan en waterstof). Om toekomstbestendig te zijn ontwikkelen ze een ‘H2ready’ cv-ketel.

CV-bouwers Nefit Bosch en Remeha kwamen al eerder met modellen op waterstof. Nu wordt er in het Viessmann Research and Development Center in Allendorf (Eder) ook een ‘H2ready’ cv-ketel ontwikkelt. De innovatieve “H2ready” ketels kunnen in slechts een paar eenvoudige stappen overschakelen van aardgas of aardgas/waterstofmengsels naar zuivere waterstof. Dit zorgt voor een toekomstige levensvatbaarheid in de overgangsfase van aardgas naar waterstof.

De uitdaging bij de ontwikkeling van de cv-ketel zit in de verbrandingseigenschappen van waterstof, die aanzienlijk verschillen van aardgas. Dit vereist met name nieuwe ontwikkeling van het verbrandings-, vlambewakings- en controlesysteem en een aanpassing van de brandercomponenten. In 2023 verwacht Viessmann de eerste goedgekeurde ketels in Kaisersesch op te hangen. Om ze vanaf 2024 grootschalig op de markt te komen.


Bron: Viessmann

Categorieën: Verwarming

1 reactie

H Faber · 18 januari 2021 op 12:04

Dit is wat we straks nodig hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: