GAUSSIN presenteert ‘s werelds eerste waterstof “skateboard” voor trekkers en vrachtwagens variërend van 18 tot 44 ton. Het modulaire platform is ontworpen voor verschillende marktspelers en dit jaar verkrijgbaar.

Het primaire doel van GAUSSSIN’s emissievrije universeel onderstel is om de overgang naar schone en intelligente oplossingen voor vrachtvervoer te versnellen. De skateboardtractor en -drager zijn verkrijgbaar in twee versies:

  1. Een waterstofversie voor lange afstanden met een waterstoftanktijd van minder dan 20 minuten voor een actieradius van 800 km
  2. Een volledig elektrische versie voor korte afstanden met een batterijwisseltijd van 3 minuten voor een actieradius van 400 km

In onderstaande film is op een creatieve manier in beeld gebracht hoe de skateboard gebouwd wordt.

Het onderstel is verkrijgbaar in verschillende lengtes, hoogtes en assenconfiguraties om te voldoen aan de verschillende behoeften van de markt voor wegvoertuigen. Een mechanische interface op het chassis maakt het volledig compatibiliteit met alle apparatuur en configuraties.

Wereldwijde vrachtautofabrikanten zullen al in 2021 toegang hebben tot het universele onderstel om hun eigen cabines, software en apparatuur configuraties te integreren. Achter het onderstel kunnen onder andere opleggers, kisten, containers, tanks of vaten met capaciteiten van 18 tot 44 ton getransporteerd worden. De gepatenteerde technologieën brengt de Gaussin Groep onder bij een nieuw op te richten dochteronderneming.

Gaussin zet vol in op duurzame vervoermiddelen. Eerder presenteerde het al een 100% autonome waterstoftrekker met robotarm voor logistieke centra en de ATM-H2 & APM-H2.


Bron: GAUSSIN

Categorieën: Vrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: