Het Waterstof Tiny House is klaar! De woning gaat vanaf dinsdag 14 september 2021 langs zes gemeenten in de provincie Drenthe. In het tiny house wordt gedemonstreerd hoe waterstof in woningen kan worden gebruikt en het toont hoe circulair bouwen in de praktijk werkt.

Het project ‘Waterstof Tiny House‘ startte ruim twee jaar geleden met een hackathon waarin de eerste ontwerpen zijn gemaakt. Daarna is door studenten van het Alfa-college samen met Atelier Dutch gewerkt aan het definitieve ontwerp en aansluitend begonnen met de bouw. Het huisje van 12 bij 3,5 meter is nu gereed om op tournee te gaan langs zes Drentse steden. De woning is voorzien van alle gemakken van een wasmachine tot een badkamer.

Het Waterstof Tiny House is gebouwd met duurzame en zo veel mogelijk circulaire materialen. Er worden twee verschillende waterstofsystemen gedemonstreerd: een waterstof cv-installatie en een zelfvoorzienende installatie die waterstof maakt met de elektriciteit van de 8 stuks 350 W zonnepanelen op het dak. De waterstof wordt opgeslagen in 2 metaalhydriden cilinders. De waterstof voor de cv-installatie komt van cilinders die gevuld met waterstof aangeleverd worden. Tevens is er een batterijopslagsysteem aangebracht om de duurzame zonne-energie voor een korte periode op te slaan. In de praktijk zal moeten blijken of er voldoende energie is om volledig off-grid te gaan.

Het project is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen en maakt onderdeel uit van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Vanaf vandaag tot 12 november maakt het tiny house een rondrit langs Hoogeveen, Emmen, Hardenberg, Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Coevorden.


Bron: Waterstof Tiny House

Categorieën: Gebouwde omgeving

3 reacties

cornelius van der walle · 15 september 2021 op 10:12

vertel wanneer het huisje waar en op welke datum komt te staan??
makkelijk toch of niet

M.Pool · 20 september 2021 op 15:40

Ik zou mijn tiny-woonbootje willen vervangen door uw waterstof-huisje op een betonbak. Wat gaat het waterstofhuisje kosten?

Ruud van de Leur · 21 september 2021 op 12:25

Met de huidige woningnood zou dit een zeer welkome en duurzame oplossing zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: