Onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts Lowell hebben een veiliger en meer efficiënte manier ontwikkeld om elektrische auto’s van stroom te voorzien. Door gebruik te maken van water, kooldioxide en kobalt, kan waterstof wordt geproduceerd. Dit kan vervolgens door een brandstofcel worden omgezet in elektriciteit.

De onderzoekers claimen dat dit proces onder relatief lage druk en temperatuur kan plaatsvinden. Hiermee zou de actieradius van elektrische auto’s die nu nog op accu’s rijden, aanzienlijk kunnen worden vergroot.

Bovendien wordt de geproduceerde waterstof direct verbruikt. Hierdoor is er geen sprake van waterstofopslag en zijn er geen (hoge druk) waterstof cylinders nodig.

De onderzoekers hebben een voorlopig patent op hun vinding toegewezen gekregen en verwachten binnenkort een volledig patent toegewezen te krijgen. Het Massachusetts Clean Energy Center heeft het team een beurs van $ 25,000 toegewezen om hun vinding commercieel beschikbaar te gaan maken. Wordt dus vervolgd.


Bron: EurekAlert!

Categorieën: Energieopslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: